FI EN

 

 


Là-bas Itse kolmantena

Paikalliset taiteilijat:
Rogério Nuno Costa
Saara Hannus
Sirkku Ketola
Mari Metsämäki
Saku Soukka

Vierailevat performanssitaiteilijat:
AOr NOpawan
Chumpon Apisuk
Snežana Golubović
Sinéad O'Donnell
Jiří Surůvka

Järjestäjät:
Lauri & Jenni Luhta
Irma Optimisti
Siellä missä minä kohtaan sinut, on läsnä myös kolmas, suuri todistaja, ja minä myös olen se. Sinä itse olet se toinen siinä. Kun ne kaksi tai kolme ovat koolla, me menemme paikkaan, tulemme tilaan, astumme aikaan. Nykyhetki on ylevä, historia ratkaiseva, sosiaalinen ruumiillista ja tilallista. Siinä yhteisö muodostuu, kokoontuu, pitää neuvoa ja ottaa vaarin.


 


Là-bas→ Itse kolmantena on performanssiesitysten ja kuvataideteosten festivaali ja näyttely. Esitysten konteksti on kuvataide. Suvereenit teokset ovat tasavertaisia ja ainoita laatuaan. Ne ovat persoonien luomia. Perustavat erot ovat totta, erotteluja tehdään, rajat näkyvät. Yhden ja toisen välillä, kolmannen alla, olemus ja merkitys välittyvät yli siellä, missä kaikki on kasvoista kasvoihin.

Kolmasti tekeminen tarkoittaa vahvistusta. Là-bas→ Jumala: kätketty kehä (2015) näytti elämän ja rakkauden kehässä loukkaamattomat asiat, joihin väkivalta ei pysty. Antiteesi Là-bas→ Kuilu: sirpaleet syvyydessä (2016) oli yhtä eläintä digitaalisessa maailmassa, jossa Jumalan katoamisen jälkeensä jättämässä kuilussa hävitetään ihminen. Là-bas→ Itse kolmantena (2017) piirtää kuvan universaalista erityisessä tosi merkkinä, joka todistaa täältä toisaalle ja paljastuu tänne takaisin.

Festivaali ja näyttely tapahtuu Helsingin Kaapelitehtaan Merikaapelihallissa. Se kestää yhden päivän, lauantain 19.8.2017. Performanssitaiteilijat AOr NOpawan (Thaimaa), Chumpon Apisuk (Thaimaa), Snežana Golubović (Serbia/Saksa), Sinéad O'Donnell (Pohjois-Irlanti) ja Jiří Surůvka (Tšekki) tekevät esityksensä tilassa, jonka rakenteet ovat yhtä kuin Rogério Nuno Costan (Portugali), Saara Hannuksen, Sirkku Ketolan, Mari Metsämäen ja Saku Soukan teokset ja esitykset.

Festivaalin järjestävät Irma Optimisti, Lauri Luhta ja Jenni Luhta, joiden työt myös ovat esillä.

Tapahtumaan on vapaa sisäänpääsy. Käynti C-rapun kautta. Osoite: Tallberginkatu 1, 00180 Helsinki.

 

 

Ohjelma-aikataulu
 
 
Lehdistötiedot

 


Tapahtuma Facebookissa: