Osallistujat   Ohjelma   Kirjoitukset   Seminaari
JUHA-MATTI RAUTIAINEN SOUNDSCAPE
Juha-Matti Rautiainen esittää ambientia sähköbassolla. Kaikki hänen sävellyksissään kuultavat äänet on tuotettu efektoidulla sähköbassolla ilman tietokoneiden apua. Musiikki on minimalistista, sävyltään orgaanista ja se keskittyy perinteisten musiikillisten elementtien sijasta tekstuurien ja erilaisten tunnelmien kehittelyyn.

Pitkään ammattimuusikkona eri tyylisissä kokoonpanoissa toiminut Rautiainen katkaisi oikean kätensä etusormen kärjen tapaturmaisesti uudenvuodenpäivänä 2014. Tapaturman jälkeen hän sai ajatuksen kokeilla säveltää sähköbassolla ambientia jota hän pystyisi myös esittämään elävän yleisön edessä. Norjalainen ambientiin keskittyvä levymerkki UAE records julkaisee Rautiaisen esikoislevyn ”The Endless Now – Music for Stagnation” loppuvuodesta 2016.

”Olen ollut pitkään sitä mieltä, että mielenkiintoista musiikkia syntyy, kun asettaa itsellensä rajoitteita. Minun rajoitteeni tässä projektissa, sähköbasso, on ollut samalla myös koko projektin lähtökohta. Näitä sävellyksiä säveltäessäni olen löytänyt instrumenttini uudestaan monta kertaa. Olen pyrkinyt käyttämään soitintani mahdollisimman epätavallisesti. Inspiraation lähteenä ovat toimineet perinteisen säveltämisen lisäksi niin vahingot, virheet, kuin uudet efektit ja laitteet, joilla olen muokannut soittimeni äänenväriä.”

www.soundcloud.com/mr_randomizer
www.facebook.com/mr.randomizer
www.twitter.com/jm_rautiainen